Hoe werkt het?

Als het voor jou de eerste keer is dat je met fysio centrum hoorn in aanraking komt,
dan kun je hieronder lezen wat je kunt verwachten als je je bij ons aanmeldt.

1. Afspraak maken

Een afspraak maken gaat heel eenvoudig telefonisch of per e-mail. Je hebt geen verwijsbrief van de huisarts nodig maar mocht je er één hebben dan is het handig om die bij de eerste afspraak mee te nemen. Ook is het handig om een legitimatiebewijs en een handdoek mee te nemen.

2. De intake

De eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en een bewegingsonderzoek om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van jouw klachten. Op basis van deze informatie stellen we samen met jou een behandelplan op. Als de tijd het toelaat kan er al gestart worden met de behandeling. Een afspraak duurt een half uur.

3. Het behandelverloop

De behandeling bestaat meestal uit een combinatie van oefeningen die je zelf thuis kunt doen, oefeningen die je samen met de fysiotherapeut doet en behandeltechnieken toegepast door de therapeut (b.v. manuele therapie, medical taping). We evalueren regelmatig het verloop van het herstel zodat indien nodig de behandeling tijdig bijgesteld kan worden.

4. Weer hersteld en dan?

Wij streven ernaar om je in het verloop van de behandeling voldoende informatie en adviezen mee te geven om ook na afloop van het behandeltraject gezond te blijven en klachten te voorkomen.